Sintra Experience

Sintra Experience

Tijdens deze Experience nemen wij u mee naar het schitterende Sintra. Een stad vol paleizen en buitenverblijven, leuke straatjes, winkels en restaurantjes. Wij brengen met u een bezoek aan Palácio e Quinta da Regaleira en  Parque e Palácio de Monserrate. Verder kunt u de stad verkennen en genieten van alles wat Sintra u heeft te bieden.

Deze prachtige stad ligt fantastisch gelegen op de hellingen van de Serra met rondom schitterende natuur, zoet-waterbronnen en beboste ravijnen. U ruikt de heerlijke geuren van de natuur met vele boomsoorten. Sintra staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Al tijden lang kozen koningen en de rijken der aarde deze plek om zich in de zomer terug te kunnen trekken in hun riante buitenverblijf.

Op het plein midden in het centrum ontdekt u meteen de typische kegelvormige schoorstenen van het Palácio da Vila. Het uit de 14e eeuw stammende paleis was het zomerverblijf van vele koningen van Portugal. Opvallend is dat elke zaal op een andere manier is ingericht en een eigen verhaal heeft te vertellen.

In het gezellige oude centrum kunt u leuke restaurantjes vinden. De restaurantjes zijn er in verschillende prijsklassen, maar zelfs de duurdere restaurants zijn vaak goedkoper dan in Nederland. Probeer bijvoorbeeld maar eens de kalfsbiefstuk in maderasaus in het mooie restaurant Tuhas.
Restaurants, Lawrance’s en Restaurante Palacio de Seteais, serveren zowel traditionele Portugese als internationale gerechten en hebben een uitgebreide menukaart.
Bij restaurant Panoramico moet u alleen al voor het uitzicht een keer gaan eten. Het café Casa da Sapa biedt tevens dit geweldige uitzicht en lokale lekkernijen.

Palácio e Quinta da Regaleira
Eén van de meest raadselachtige plekjes van Sintra is Quinta da Regaleira, dichtbij het historische centrum van Sintra.

Het paleis Palácio da Quinta da Regaleira werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd door de miljonair Antoniem August Carvalho Monteiro (1848-1920). Hij liet hier één van zijn dromen werkelijkheid worden. Het paleis wordt omgeven door een weelderige vegetatie en is gebouwd in en romantisch-revivalistische stijl gebouwd, waarbij architectonische en decoratieve vormen uit vroeger tijden werden toegepast. Zoals de gotiek, de manuelijnse stijl en de renaissance.

De kapel Capela da Santíssima Trindade, die toegang biedt tot de ondergelegen crypte heeft een draaitrap die naar een monumentale waterput leidt, die de bezoeker aan het eind naar een grot voert en een verrassend meer omgeven door tuinen.

Parque e Palácio de Monserrate
In Parque en Palácio de Monserrate vindt u één en al pracht en praal. Dit prachtige paleis is geïnspireerd op de Duomo in Florence en u ziet dan ook veel Gotische en Moorse invloeden. Een indrukwekkende tropische tuin is naast het paleis gelegen en heeft 24 soorten palmbonen. Daarnaast prachtige rozen in allerlei kleuren. In de tuin is ook een klein tea house te vinden, waar u even heerlijk kunt bijkomen en de foto’s kunt bekijken die u vast van het mooie plaatsje Sintra heeft gemaakt.

Prijs: € 170,-  van 1 -3 personen
Prijs: € 200,-  van 4 -7 personen

Waarschuwing
Dit wordt niet aanbevolen mensen die slecht ter been zijn.
Minderjarigen moeten onder begeleiding zijn van een verantwoordelijke volwassene.

Hoogtepunten

  • U maakt kennis met het indrukwekkende natuurgebied rondom Sintra
  • Parque e Palácio de Monserrate
  • Palácio e Quinta da Regaleira
  • Vrije tijd in het prachtige centrum van Sintra.

Benodigdheden
Comfortabele kleding en schoenen, jas, hoed of pet, zonnebril.

Inclusief
Pick-up/drop-off bij uw hotel

Boek hier